NIEUWS UIT DE KAAI

De trein is vertrokken, De Kaai vindt opnieuw een fijn ritme met leuke activiteiten en het sociaal restaurant zorgt dagelijks voor een portie gezelligheid!  Maar wat hebben we voor speciaals te melden? Je vindt het hier.

 

We trekken naar het Brussels  Volkstejoêter!

Op zondag 5 december gaan we om 14u30 naar Zinnema voor de geweldige voorstelling ‘Moeste weite wa dak paas’.  In deze komedie maken de vrienden van Patrick kennis met zijn nieuwe vriendin. Dit slaat in als een bom! Ben je benieuwd? Schrijf je snel in, De Kaai reserveert 10 tickets, 1 ticket kost je €10.

 

Covid Safe Ticket

Vanaf  1 oktober moet je een Covid Safe Ticket tonen om in De Kaai binnen te mogen. Dit ticket kan je krijgen nadat je minimaal 2 weken je 2de vaccin kreeg, of nadat je recent negatief testte. Je kan dit aanvragen via het nummer 02/214.19.19, het enige dat je hiervoor nodig hebt is je rijksregisternummer. Meer informatie of hulp bij het aanvragen kan je altijd in De Kaai krijgen!

 

CM-Spaak zoekt vrijwilligers

Eind 2019 startte CM met een nieuwe dienstverlening in het kader van zorgend vrijwilligerswerk: CM-Spaak. Vanaf oktober 2021 starten we CM-Spaak op in Brussel.

 

Spaak verwijst naar de spaken van een wiel, die soms wat moeten worden aangespannen. Wanneer deze weer stevig genoeg zijn, loopt alles weer op wieltjes.

CM-Spaak ondersteunt personen die om welke reden dan ook moeilijkheden ondervinden bij het opvolgen en organiseren van hun administratie. Vrijwilligers gaan aan huis om    orde te scheppen in de chaos.  Orde in de thuisadministratie kan immers de weg effenen om te werken aan andere zorgen.

 

Zo is er Chris die wekelijks aan huis gaat bij Freddy die een moeilijke periode achter de rug heeft en er maar niet in slaagt om zich door de berg paperassen te worstelen die zich   doorheen de jaren heeft opgestapeld. Chris: ‘Voor mij is het geen opgave om een paar uren per week wat orde te scheppen in Freddy’s papierberg.  Het geeft me een goed gevoel dat ik er mee voor zorg dat hij zich hierover al geen zorgen meer moet maken.  Ik kan ook steeds bij de coördinator terecht als ik me even geen raad weet met een document.’


Of Mila. Zij gaat wekelijks langs bij bejaarde Josée: ‘Alles moet tegenwoordig met de computer gebeuren, maar ik heb die trein gemist, vrees ik.  Mila  heeft me stap voor stap geleerd hoe ik kan pc-bankieren.  Zo hoef ik niet steeds de moeilijke verplaatsing te maken naar de bank als ik een rekening ontvang.’

Ben jij goed in administratie en vind je het geen probleem om uit te zoeken wat een bepaald document betekent en wat ermee moet gebeuren, dan ben jij de man/vrouw die we zoeken!


Welke eigenschappen zoeken we in een CM-Spaak-vrijwilliger:
-ervaring in het leven
-discretie
-empathie
-PC-vaardigheid
-nauwkeurig en ordelijk
-geduldig
-communicatief vaardig

Er wordt niet verwacht dat je als vrijwilliger complexe dossiers opvolgt of bankzaken verricht. Binnen duidelijk afgebakende grenzen en met een professionele back-up probeer je eenvoudige administratieve vragen en onduidelijkheden te verhelderen. We voorzien ook een onkostenvergoeding.

Heb je interesse of wil je meer informatie over dit vrijwilligerswerk maar kan je er op 5/10 niet bij zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Bedankt vrijwilligers!
We kunnen weer op veel hulp rekenen en dat is fijn! Zo wandelt Denise elke dag als eerste ons sociaal restaurant binnen en komt ze nu nog net iets vroeger om de servetten rond het bestek te rollen. Djafa krijgt op maandag, woensdag en vrijdag dan weer ondersteuning van Avinash, kwam je hem al tegen?