Woord van de centrumleider


Beste vrienden,


De scholen zijn opnieuw gestart, het zomerweer lijkt voorbij. De gazons beginnen terug groen te zien na wat deugddoende regen. Ook in De Kaai beweegt er van alles. We staan op een belangrijk scharniermoment tussen verleden en toekomst. Een paar maand geleden mochten we ons 25 jarig bestaan vieren. We kregen sindsdien vernieuwde bestuursorganen met een nieuwe voorzitster en de komende maanden leggen we de laatste hand aan ons meerjarenplan voor de komende drie jaar waarin we onszelf enkele “buurtdoelen” zullen stellen. Verwacht van De Kaai geen grootse verklaringen die de hele wereld zullen veranderen. Mijn collega’s en onze vrijwilligers zijn groots in de kleine dingen.


Kleine ontmoetingen: (nieuwe) vrienden ontmoeten en uit de cocon van de eigen appartement breken. De dagelijkse kleine babbel bij het leveren van een maaltijd die met de glimlach wordt bezorgd.


Kleine dienstbaarheid: je zorgen delen, een oplossing zoeken voor de problemen die je ondervindt. Onze locatie ter beschikking stellen van initiatieven als autoloze zondag.


Het kleine dagelijkse samenleven in een buurt die steeds verandert en in beweging is.


Kleine verbondenheid: mensen samenbrengen en het gevoel geven dat ze er bijhoren. Met kleine stapjes vooruit en niemand achterlaten.


Verwacht van ons geen grote theorieën maar het kleine dagelijkse doen met de mensen uit onze buurt. Op die manier willen we in De Kaai aan de zijde staan van ouderen en andere kwetsbare mensen in onze buurt. Voor hen willen we op onze kleine bescheiden wijze het verschil maken. Ook u bent welkom bij ons. We verwelkomen u met open armen.


Hartelijk,
Jo


DE KAAI ZAL GESLOTEN ZIJN OP MAANDAG 31 OKTOBER