Activiteiten


Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten zijn gratis tenzij anders vermeld.

 

Wekelijkse activiteiten


· Maandagnamiddag na de maaltijd: gezelschapsspellen.

   Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub.


· Vrijdag om 13.30 uur is Gio present voor een uurtje yoga. Deelname kost €3.


· Vrijdag om 14 uur: creatief atelier.

   Elke week knutselen we rond een ander thema: deze maand werken we rond ‘Mei Plasticvrij’ en gaan we creatief aan de slag       met afval.

 


Tweewekelijkse activiteiten

   Op maandag 2 en 16 mei om 13.30 uur: ben je heel erg welkom voor onze gymnastiekles met Hamza. Er zijn nog plaatsen vrij       en de gym is aangepast aan jullie tempo. Kom gerust eens proberen! We vragen €3 per les (volgens het systeem van een 10-       beurtenkaart van het VGC Gold-aanbod). (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum)


· Op maandag 2 en 23 Mei om 14 u: nodigen we je uit voor ons teken– en schilderatelier met Daniël.

  Basismaterieel is in De Kaai beschikbaar.


· Tweewekelijks (18 mei en 2 juni) gaan we ook wandelen. We vertrekken om 13.30 uur aan De Kaai.


· Op woensdag 18 mei maken we een uitstapje naar de kinderboerderij Neerhof in Dilbeek. We vertrekken in De Kaai om 13u30      en nemen de bus, brengen een bezoekje aan de koeien en varkens, drinken een verfrissend drankje in de cafetaria en maken      een wandeling terug naar De Kaai.

· Op donderdag 2 juni maken we een wandeling in de buurt van De Kaai. We vertrekken om 13u30. 

 


Andere activiteiten


Maandag 2 mei, 14 uur: OKRA-café in De Kaai

Gezellig bijbabbelen met vrienden en vriendinnen bij een kopje koffie en lekker stukje taart. Dat zijn de ingrediënten van een OKRA-café. Leer nieuwe vrienden en vriendinnen kennen bij OKRA. Welkom vanaf 14 uur. Meer info bij Ingrid Van Kerckhove: 0474/41.64.23. i.s.m.  OKRA Anderlecht-Centrum.

 

Dinsdag 3 mei en woensdag 1 juni, 14u: Petanque

Het zonnetje komt er wat vaker door en de petanquebanen zijn geharkt. Tijd dus om de petanqueballen nog eens boven te halen. Op dinsdag 3 mei en woensdag 1 juni (maar ook op andere momenten) ben je zeer welkom om een balletje te komen gooien. (Gratis)

 

Woensdag 4 mei, 13.30 uur: Bezoek aan het Koninklijk Legermuseum

Het museum bezit een overzicht van meer dan tien eeuwen militaire geschiedenis. De verzameling gaat van harnassen en meesterlijk bewerkte degens over kostbare vuurwapens tot hedendaagse pantsers en vliegtuigen. Op woensdag 4 mei gaan we een kijkje nemen, de toegang is gratis! We vertrekken om 13u30 aan De Kaai.


Donderdag 5 mei, 14 uur: Infosessie ‘Veilig op het internet’  (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)

Ben jij ook steeds vaker actief op het internet? E-mailen, bankieren, via Facebook of WhatsApp berichtjes sturen,… Het wordt alsmaar makkelijker. Maar er schuilen ook gevaren in. Er zijn oplichters actief die het niet goed met ons voorhebben. Daarom geeft Neniu vzw je tijdens deze infosessie heel wat praktische tips mee om veilig op het internet te surfen. De eerste algemene infosessie heeft plaatsgevonden op donderdag 14 april. De sessie van donderdag 5 mei zal dieper ingaan op het begrip ’phishing’. Dit is een vorm van internetfraude waarbij mensen worden opgelicht door te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Kom dus zeker deze sessie volgen om je te wapenen tegen dit soort misdrijven. Daarop aansluitend gaan ze meer informatie geven over online banking. (Gratis)

 

Maandag 9 mei, 14 uur: Kaaibabbel met Sien: Kunst/Moederdag

Wat is jouw lievelingsfilm? Ga je soms naar toneel? Naar een concert? Hou je van muziek? Welke liedjes van vroeger en/of nu kan je maar niet vergeten en waarom? Ga je soms naar een museum? Welke decoratie, welk schilderij, beeldje, .... in je huis zie je graag  (maak er een foto van en vertel ons waarom)? Kortom we praten over KUNST met een grote K, maar ook de kunst met een kleine k die ons nauw aan het hart ligt.We staan ook stil bij MOEDERDAG en maken er terug een gezellige namiddag van.


Dinsdag 10 mei, 14 uur: Eurosong 1987

De week van 9 mei staat helemaal in het teken van het Eurovisiesongfestival. De halve finales en de grote finale zullen die week plaatsvinden in Italië. Dat doet ons een beetje mijmeren naar het jaar dat het festival in Brussel heeft plaatsgevonden, namelijk  het Eurovisiesongfestival van 1987, exact 35 jaar geleden . Dinsdag 10 mei gaan we kijken naar deze uitzending waar we onder andere onze Liliane Saint-Pierre kunnen zien schitteren op het podium.

 

Woensdag 11 mei, 14 uur: Betty’s betoverende bingo

Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty. Meer hebben we niet nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (cake inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.

 

Donderdag 12 mei, 14 uur: Zoete namiddag: Irak

In de maand april  konden we proeven van de Nederlandse lekkernijen van Martijn. Deze maand is het de beurt aan Sarah en de vrouw van Djafa om ons te verwennen met Iraakse gerechten. Ze maken heerlijke ’kadaifi’ klaar, een typisch zoet Iraaks nagerecht. Om duimen en vingers bij af te likken! Natuurlijk wordt er weer gedacht aan passende drankjes. Deelnemen kost €4. Ook de menu van ‘s middags is aangepast, namelijk ‘bamia’ (een stoofpot met lamsvlees, okra en tomaten).


Dinsdag 17 mei, 14 uur: MaxSinds het overlijden van zijn vrouw woont Max samen met zijn chagrijnige vader Gaspard en zijn zestienjarige dochter Sofie in een appartement boven de familiezaak. Eigenlijk wil Max dansen, maar Gaspard laat dat niet toe. Met Jacques Vermeire en Greet Rouffaer (Taal: Nederlands)

 

Donderdag 19 mei, 14 uur: Verjaardagsfeest

Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand mei vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen…) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje en een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €2,50.

 

Woensdag 25 mei, 14u: Minigolf

Op 25 mei vertrekken we om 14u aan De Kaai en gaan te voet naar  het minigolfterrein van Anderlecht (kwartiertje wandelen). Daar kan je je wagen aan een heus partijtje minigolf in groepjes van 2 tot 3.

 

Maandag 30 mei, 14 uur: CM Infosessie

Maak kennis met het team maatschappelijk werkDe dienst Maatschappelijk Werk geeft gratis hulpverlening aan wie zorg nodig heeft en aan mantelzorgers. Maak in deze infosessie kennis met deze dienst en kom te weten hoe zij je verder op weg kunnen helpen bij ziekte, handicap of hoge leeftijd.

 

 


Dinsdag 31 mei, 14 uur: F.C. De Kampioenen 3: ForeverF.C.

De Kampioenen heeft via list en bedrog een nieuwe eigenaar. Deze gooit meteen de oude garde er uit en stelt een nieuw, jong team samen. De oude Kampioenen krijgen één kans om in een rechtstreeks duel hun ploeg terug te winnen. (Taal: Nederlands)

 

FEMMA EN KWB ANDERLECHT ORGANISEREN:

Donderdag 12 mei 2022: FEMMA vrouwen gaan op uitstap naar Zeeland

Bezoek met gids van Rooseveltmuseum, middagmaal: Zeeuws Uuthebreid (koffietafel), rondleiding watersnoodmuseum in Ouwerkerk en avondmaal in An’s Hoeve .Afspraak aan De Kaai om 8u, terugkomst voorzien rond 21u Prijs leden €60 – niet leden €65 Graag inschrijven vóór 28 april 2022 bij Daisy: 0498 535 812 - thomler193@hotmail.com

Vrijdag 10 juni 2022:  Bezoek aan “Ferme Abattoir by HIGH”

In de “Ferme Abattoir” wordt er forel, kruiden en groenten gekweekt dankzij een aquaponic systeem. Dit alles gebeurt vanop het dak van de Abattoir. Afspraak om 13u45 aan De Kaai OF om 14u20 ter plaatse, Ropsy Chaudron 24 te Anderlecht. Prijs: leden €10 – niet leden €15 (Rondleiding met gids en drank inbegrepen)Graag inschrijven voor 27 april bij Kris Guns:
gunskris@yahoo.com of 02/ 523 35 65


Cultuursmakers Anderlecht

Sinds 29 januari heet onze 100 jarige vereniging Cultuursmakers. Bovendien is het dit jaar 10 jaar geleden dat de huidige ploeg vrijwilligers de lokale afdeling Anderlecht (her)opstartte. Wij kozen ervoor deze verjaardag te vieren met een klassiek concert. Het resultaat is een concert in de Finisterrae (i.s.m. Mozartiade) kerk in de Brusselse Nieuwstraat op woensdag 29 juni om 19.30 uur. Op het programma staan werken van Händel, Bach en Vivaldi met orgel en trompet en gezongen door een sopraan en contratenor. Wij bieden dit concert gratis aan.  Maximaal 250 personen kunnen aanwezig zijn. 150 plaatsen in de middenbeuk van de kerk kunnen gereserveerd worden? Reservatiekost is €2 te voldoen op rekening BE39 9733 8998 7019 van Cultuursmakers Anderlecht. Meer info bij Monique Cabo: monique.cabo@gmail.com