Activiteiten


 Elke maandag: gezelschapsspelen + kaarten

 

Onze gezelschapsspelen en kaarten liggen altijd voor je klaar! We beginnen de week met een gezellig spelletjesmoment, kom alleen of met vrienden en ontdek ons aanbod.

Start na de maaltijd. Gratis

 

Maandag 2/8: OKRA-café

Het OKRA-Café kan eindelijk nog eens doorgaan. Je kan om 12u al eten in De Kaai, anders ben je er welkom vanaf 14u voor koffie en taart, of een ijsje met mooi weer! We zetten niet veel op het programma, want het zal vooral fijn zijn om elkaar nog eens te zien, te luisteren naar elkaars zorgen en blij te zijn met goed nieuws.

Reserveren op 26, 27 of 28 juli, bij Ingrid: 0474/41 64 23

 

Dinsdag 3/8 Centrumraad

14u-16u Heb je een idee of ben je nieuwsgierig naar de werking van De Kaai?  Welkom op de centrumraad, het inspraakmoment van De Kaai! We zullen het hebben over onze diensten en activiteiten. 

We nodigen je uit om samen na te denken over De kaai als ontmoetingsplaats in de buurt. Welke diensten en activiteiten vind je belangrijk? Wat vind je van het sociaal restaurant?

Laat het ons weten want De Kaai is er voor jou!


Woensdagse wandelingen:

We zetten onze wandelingen verder en hebben deze maand enkele speciallekes in petto!  (Start om 14 uur aan De Kaai, deelnemen gratis)

 

11/8: Korte wandeling en bezoek aan de moestuin van Peterbos en Radio 1070. Dat laatste is een zomerproject van gemeente Anderlecht, vanuit een caravan maken de inwoners van verschillende wijken zelf radioprogramma’s. Heb je een verhaal te vertellen over je wijk? Wil je muziek spelen of een gedicht voordragen? Alles kan en ook wij van De Kaai doen graag mee. 

 

1/9: Een mooie wandeling van een 3 tal uur door het Pajottenland. We pakken de bus naar Itterbeek dorp om 14u aan De Kaai en wandelen terug door het golvende landschap. Onderweg stoppen we voor een terrasje.

 

Elke vrijdag: Yoga met Gio

13u30-14u30, vooraf reserveren. €3 per les, ter plaatse te betalen. Yoga is goed voor stijve spieren, je ademhaling, ter ontspanning en zoveel meer. Gio is een ervaren leraar en zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen.

 

Maandag 9/08: Opruimdag

Het team van De Kaai steekt de handen uit de mouwen: sorteren, afstoffen, opblinken. Wie mee wil helpen krijgt nadien koffie en cake. We vieren vandaag ook Liesbet haar verjaardag! We vliegen erin om 10u, kom wanneer het je past.

 

Dinsdag 10, 17 en 31/08: Patchwork om De Kaai op te fleuren

We maken samen een of meerdere ontwerpen en gaan aan de slag  met naald en draad en vooral veel stof! Ook een stikmachine zal aanwezig zijn. Zowel ervaren naaiers als beginnelingen zijn erg welkom! Vanaf 14u vliegen we erin. Gratis.

 

Donderdag 12/08: bezoek aan Cosmos

We leren de andere lokale dienstencentra graag kennen, vandaag maken we een uitstap naar Cosmos in Kuregem. Om 14u spreken we af aan De Kaai, we wandelen tot De Lindeplein en nemen daar de bus tot Cosmos. Gratis.

 

Woensdag 18/08: Betty’s Bingo

In juli gingen we van start met de bingo en het smaakte naar meer!  Ook in augustus ben je welkom op Betty´s fantastische bingo.

 

14u-16u30

€ 2,50 voor je eerste kaart + koffie en cake

€ 0,50 voor elke volgende bingokaart

 

Donderdag 19/08: Zangnamiddag

Accordeonist Raf liet al vele Brusselaars genieten van een middag samen zingen! Hij kent de klassiekers en we zorgen voor liedjesboeken, zodat je zeker mee kan zingen. We voorzien koffie en taart en vooral veel sfeer! Graag vooraf inschrijven.

14 uur, Gratis.  i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum.

 

Dinsdag 24/08: Infosessie CM diensten en voordelen

Als aangesloten lid bij CM geniet je van verschillende voordelen en diensten. Een medewerker komt langs om hier uitleg bij te geven en samen te kijken hoe jij het best geholpen kan worden. We beginnen om 14u. Inschrijven verplicht.  Je mag je vragen ook steeds vooraf bezorgen. Gratis.

 

Enkele data die je alvast in je agenda kan zetten voor september:

Maandagnamiddag om de 2 weken staat de seniorengym opnieuw op de planning, we beginnen op 6 september.  Dit maakt deel uit van het Golden card-sportaanbod van de VGC en is i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum.

 

Vanaf september willen we graag terug de verjaardagen samen vieren, we laten nog weten hoe we dat net gaan doen, maar je mag ons alvast laten weten wanneer je verjaart als je graag in de bloemetjes gezet wordt!

 

Ook vanaf september starten we met initiaties in verschillende sporten op de 3de donderdag van de maand. Beginnen doen we met een initiatie petanque op 16 september (onze vorige poging is volledig in het water gevallen… ).