Activiteiten


Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten zijn gratis tenzij anders vermeld.


Elke maandag na de maaltijd: gezelschapsspellen + kaarten

 

Woensdag 1/9: Wandeling Pajottenland

We spreken om 14 u. af aan De Kaai en nemen de bus naar Itterbeek dorp, daarna wandelen we terug door het golvende landschap van het Pajottenland. Onderweg stoppen we voor een terrasje! Vergeet je (De Lijn-)abonnement niet. Vrijdag 3, 10, 17 en 24/9: YogaGio geeft elke vrijdag van 13u30 tot 14u30 yogales voor €3, per les te betalen.  Maandag 6 en 20/9: Gymnastiek

Om de 2 weken geeft Hamza lessen gymnastiek van 13u30-14u30. Hiervoor schaf je je een Gold-kaart aan, dit is een 10-beurtenkaart van €30 voor het hele sportaanbod van  de VGC. Zowel deze kaart, het overzicht van de verschillende lessen als meer informatie kan je bij De Kaai krijgen. (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum).

 

Maandag 6: OKRA-Café

Kom gezellig met de mensen van OKRA een tasje koffie meedrinken en een stukje taart eten (bij mooi weer een ijsje ;-)). Natuurlijk is er volop de kans om bij te babbelen. Welkom vanaf 14 uur of na de gymnastiek. Inschrijven bij Ingrid Van Kerckhove: 0474/41.64.23.

 

Dinsdag 7/9: Rondleiding in de bibliotheekDe bibliotheek van Anderlecht is vernieuwd en Monique Cabo leidt ons er rond! Om 9u30 vertrekken we te voet aan De Kaai. Om 10 u. start de rondleiding in de bibliotheek. We zijn tegen het middagmaal terug. Vrijdag 10 en 24/9: KnutselenMeerdere opties: verder werken aan de patchwork, een verjaardagskalender maken, versiering voor 25 jaar De Kaai, of .... Kom gerust op vrijdag een gezellige namiddag beleven. Telkens vanaf 14u30.

 

Dinsdag 14/9, 21/9 en 28/9: Mobiele Tuinploeg De Kaai

Kriebelen je groene vingers ook maar heb je zelf geen tuin die groot genoeg is? Kom dan bij de mobiele tuinploeg van De Kaai. Wekelijks gaan we ons uitleven in een andere tuin!

  • 14/9: We starten in de tuin van chef Martijn. Vertrek om 9 u. aan De Kaai, voor een wandeling naar de moestuin in Scheutbos.
  • 21/9: De mobiele tuinploeg trekt ditmaal naar de moestuin van Peterbos. Om 9 u. vertrekken we aan De Kaai.
  • 28/9: We hebben een gloednieuwe serre, op ons terras. Er staan al enkele plantenbakken in en daar zullen we ons vandaag over ontfermen! Vanaf 9 u.

 

Woensdag 15/9: Wandeling Biestebroekkaai

Om 14 u. vertrekken we aan De Kaai voor een wandeling naar de Biestebroekkaai met zijn woonboten en park aan het kanaal.

 

Donderdag 16/9: Petanque-initiatie

Samen met OKRA wil De Kaai ouderen aan het bewegen brengen. Daarom organiseert OKRA samen met ons vanaf september elke 3de donderdag van de maand een sportinitiatie. Bekende maar ook minder bekende sporten komen aan bod. We starten met petanque! Bij slecht weer is er een fijn alternatief. We starten om 14 u. (i.s.m. OKRA Anderlecht).

 

Vrijdag 17/9: Weggeefwinkel

Heeft u spullen die nog nuttig zijn maar op je zolder of in je kelder heel erg in de weg liggen? Breng ze naar de Kaai en maak er iemand gelukkig mee! Op 17/9 kan je komen snuisteren in die spulletjes, misschien vind je wel iets naar je hart! Welkom van 14.30 u. tot 17 u.

 

Woensdag 22/9: Bingo

Betty presenteert op onnavolgbare wijze bingo. Voor je eerste kaart betaal je €2,50, koffie en cake inbegrepen. Elke volgende kaart kost €0,50. We beginnen om 14 u.

 

Donderdag 23/9: Feest voor de jarigen

Elke 4de donderdag van de maand vieren we feest voor de jarigen van de maand. Word je graag in de bloemetjes gezet? Geef ons dan zeker je verjaardag door!  Vanaf 13u30 (kleine verrassing voor de jarigen in september).

 

Woensdag 29/9: Minigolf

We slaan een balletje bij de Anderlechtse minigolf, Van Lintstraat 6. Vertrekken doen we om 14 u. te voet aan De Kaai. Je kan ook rechtstreeks naar daar gaan tegen 14u20. Tarief: €2, ter plaatse te betalen. (in samenwerking met OKRA Anderlecht-Centrum)


Donderdag 30/9: Peterbos in action
Woon je in Peterbos of de omgeving en ben je benieuwd wat er zoal te doen is? Vandaag stellen alle organisaties die hier gevestigd zijn zichzelf voor. Het gaat door in Peterbos, meer informatie volgt later. Ben je nieuwsgierig? Laat ons iets weten en we houden je op de hoogte!
Vrijdag 1/10: Brainstorm 25 jaar De Kaai
Dit jaar bestaan we 25 jaar, dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan! Wil je graag
meedenken hoe we dit vieren, wat we allemaal kunnen doen? Kom dan mee brainstormen vanaf 14 u. in De Kaai en we maken er later dit jaar een onvergetelijk feest van.