Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE MAAND DECEMBER

Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten gaan door in De Kaai en zijn gratis tenzij anders vermeld.

 

 

Cinékaai (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)


Maandelijks één of meerdere mooie, ontspannende films in De Kaai i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum. Kom alleen of samen met de (klein)kinderen genieten van een film in De Kaai!


Dinsdag 13 december, 14u: De Familie Claus
De Familie Claus is een echte Nederlandse kerstfilm. Jules haat Kerstmis sinds zijn vader vorig jaar met kerst overleed. Wanneer zijn moeder moet werken is hij bij zijn opa in de speelgoedwinkel. Hier ontdekt hij een magische sneeuwbol en blijkt dat zijn opa niet is wie Jules dacht. Hij ontdekt dat zijn opa de Kerstman is. Jules moet hem helpen met zijn cadeautjes over de hele wereld te bezorgen. Maar Jules' haat voor Kerstmis zou dat moeilijker kunnen
maken dan de kerstman dacht. (Taal: Vlaams, ondertitels: Frans)


Dinsdag 27 december, 14u: Lawrence of Arabia
De film begint op een dag in 1935, op welke Lawrence, die zich heeft teruggetrokken sinds zijn leven als kolonel, dodelijk verongelukt met de motorfiets. Op een herdenkingsdienst voor hem probeert men inzicht te krijgen in zijn opvallende persoonlijkheid, maar zonder veel succes. De film wordt verder verteld als flashback, welke begint in Caïro ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Lawrence is een luitenant in het Britse leger, en staat vooral bekend om zijn onbeschaamdheid en zijn kennis over de Bedoeïenen. (Taal: Engels, ondertitels: Nederlands)
Wekelijks: 


 • Maandagnamiddag na de maaltijd: gezelschapsspellen. Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub. ·
 • Elke woensdagnamiddag kan je met je kaartclub in De Kaai terecht. Maar ook als je geen groepje hebt om mee te kaarten, kan je komen en je aansluiten bij de andere clubs!

 • Vrijdag om 13.30 uur is Gio present voor een uurtje yoga. Deelname kost €4. 
 • Vrijdag om 14 uur: creatief atelier met Joël. Elke week knutselen we rond een ander thema. (Behalve 11 november omdat we dan gesloten zijn.)
  .


Tweewekelijks:· 

Op maandag 12 december om 13u30 zal de gymles doorgaan met Hamza. De gym is aangepast aan jullie tempo. Kom gerust eens proberen! We vragen €3,5 per les (volgens het systeem van een 10- beurtenkaart van het VGC Gold-aanbod (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum). (Geen gym op maandag 26/12 omdat we gesloten zijn)
  Andere activiteiten:


  Maandag 5 december, 13.30 uur: Sinterklaas
  Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest want op maandag 5 december komt Sinterklaas langs bij De Kaai. Iedereen die braaf is geweest zal een cadeautje krijgen.


  Woensdag 7 december: 13.30 uur: Workshop Materia Prima
  Materia-Prima is een inclusief gemeenschapstheaterproject in Anderlecht.
  Zin om Materia-Prima uit te proberen en eventueel regelmatig deel te nemen? Op woensdag 7 december om 13.30 uur vindt in restaurant Kaai een
  ontdekkingsworkshop plaats.


  Donderdag 8 december, 14 uur: Zoete namiddag Ecuador
  Na de typische Zweedse namiddag met Zweedse balletjes en chocoladetaart is het in december tijd voor een Ecuadoraanse namiddag. Onze nieuwe collega is namelijk geboren in Ecuador. Ze zal ons verwennen met Casabe, dat is een krokant platbrood gemaakt van een speciaal soort bloem. Deelnemen kost €4 (koffie inbegrepen). Ook de menu van ‘s middags is aangepast (sango de camarón, dat zijn scampi’s met bakbananen en rijst).


  Woensdag 14 december, 14 uur:

  Betty’s betoverende bingo Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty: meer hebben we niet
  nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (ijsje inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.


  Donderdag 15 december, 13 uur: Kerstmarkt Leuven
  Wil je graag de kerstboom gaan bewonderen in Leuven of kerstcadeautjes kopen voor je familie en vrienden? Kom dan zeker met ons mee naar de Kerstmarkt in Leuven op donderdag 15 december. We vertrekken hier met de bus naar het Zuidstation om 13 uur. Genoeg tijd dus voor degenen die eerst nog bij De Kaai willen eten. In het Zuidstation nemen we de trein naar het station van Leuven. Iedereen dient het treinticket te kopen voor zichzelf. Dat kan met seniorenkorting (€7,20 heen en terug). We blijven twee uurtjes op de markt en nemen daarna samen de trein terug naar Brussel.


  Donderdag 22 december, 14 uur: Infosessie eerste verjaardag van telescoop JWST
  Eén van onze bezoekers is een ruimtekenner en zal jullie meer
  informatie geven over de JWST (oftwel James Webb ruimtetelescoop). Dat is een optische en infraroodtelescoop die
  gelanceerd is op 25 december 2021, dat is dus bijna exact een
  jaar geleden. Op donderdag 22/12 zal hij hier meer uitleg over geven. Wie dus meer wil te weten komen over deze telescoop: kom
  zeker langs!


  Donderdag 29 december, 14 uur: Verjaardagsfeest en quiz
  Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand december vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen…) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje, een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €3. Daarnaast kan iedereen die zin heeft om zijn kennis te testen deelnemen aan de quiz. Er zullen onder andere algemene kennisvragen zijn en een muziekronde.