Activiteiten


Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten zijn gratis tenzij anders vermeld.

 

Woensdag 29/9: Minigolf

We slaan een balletje bij de Anderlechtse minigolf, Van Lintstraat 6. Vertrekken doen we om 14 u. te voet aan De Kaai. Je kan ook rechtstreeks naar daar gaan tegen 14u20. Tarief: €2, ter plaatse te betalen. (in samenwerking met OKRA Anderlecht-Centrum)


Donderdag 30/9: Peterbos in action
Woon je in Peterbos of de omgeving en ben je benieuwd wat er zoal te doen is? Vandaag stellen alle organisaties die hier gevestigd zijn zichzelf voor. Het gaat door in Peterbos, meer informatie volgt later. Ben je nieuwsgierig? Laat ons iets weten en we houden je op de hoogte!


Vrijdag 1/10: Brainstorm 25 jaar De Kaai
Dit jaar bestaan we 25 jaar, dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan! Wil je graag
meedenken hoe we dit vieren, wat we allemaal kunnen doen? Kom dan mee brainstormen vanaf 14 u. in De Kaai en we maken er later dit jaar een onvergetelijk feest van.


Elke maandag na de maaltijd: gezelschapsspellen + kaarten  


Maandag 4 en 18/4: GymnastiekElke 2 weken kan je van 13u30 tot 14u30 gymnastiek les volgen bij Hamza. Deelnemen doe je met een 10-beurtenkaart van VGC voor €30.OKRA sportleden betalen €2. Dit is een samenwerking met OKRA Anderlecht 


Maandag 4/10: OKRA-Café

Elke 1ste maandag van de maand komt OKRA Anderlecht centrum samen in De Kaai om gezellig bij te babbelen. Welkom vanaf 14 uur of na de gymnastiek. Inschrijven bij Ingrid Van Kerckhove: 0474/41.64.23.

 

Dinsdag 5/10: introductievorming CM-SpaakCM begint in Brussel met een nieuwe dienstverlening: Spaak dat zijn vrijwilligers die je helpen bij administratie. Meer informatie vind je bij nieuws. De introductievorming gaat door in De Kaai van 10u tot 15u30.

 

Dinsdag 12, 19 en 26/10: Mobiele tuinploeg

Hou je net als De Kaai van verse groenten, fruit en kruiden en geloof je ook dat tuinieren een fantastische hobby is? We hebben een eigen serre, een mooie tuin en houden binnen ook een hele hoop planten. Daarnaast heeft chef Martijn een moestuin op een boogscheut van De Kaai en zetten we onze schouders mee onder de moestuin van Peterbos. Elke dinsdag voormiddag trekken we ergens de handen uit de mouwen. Doe je graag mee? Geef een seintje en we laten je weten wat er op het programma staat. We beginnen telkens om 9u aan De Kaai.

 

Woensdag 6/10 Wandeling De Luizenmolen

We spreken om 14 u aan De Kaai, daarna maken we een mooie lus langs de luizenmolen, een wandeling van 4km.  

 

Vrijdag 8, 15, 22 en 29/10: YogaGio geeft elke vrijdag van 13u30 tot 14u30 yogales voor €3, per les te betalen.

 

 Vrijdag 8, 15, 22 en 29/10: Creatief atelierWe sluiten de week af op een creatieve manier: 

8/10: In oktober valt de internationale dag van de grootouders, hiermee gaan we aan de slag! 

15/10: Versiering knutselen voor het feest van de jarigen in thema (het thema is deze maand ‘heksen’, verzamel alvast leuke ideetjes met ons!). 

22/10: Uitnodigingen ontwerpen voor  25 jaar De Kaai. We bestaan al een hele tijd en daar bestaan vele mooie foto’s van! Heb je er zelf nog? Stuur ze ons gerust door, of neem ze mee, want we gaan ermee aan de slag voor onze uitnodigingen.

29/10:  Repaircafé: Samen herstellen we oude kleding.  


Maandag 11/10: Kaaibabbel: Verder na Corona

Een goeie babbel met een tas koffie, wie is daar ooit slechter van geworden?

Deze eerste editie van de Kaaibabbels organiseren we in samenwerking met Elder, het ouderenteam van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg van Brussel. In De Kaai merken we hoe het deugd doet om samen te komen,  want we hebben het lang zonder al die fijne ontmoetingen moeten doen en dat pikte soms. Misschien maakte je erg moeilijke momenten door, of zag je mensen in je omgeving die worstelden met eenzaamheid, angst of verlies. Hoe kunnen we hiermee omgaan? We komen samen om ervaringen te delen, te praten en te luisteren. Welkom om 14u in De Kaai. Indien je liever apart met iemand praat, horen we dat graag en zoeken we samen een geschikt moment.

 

Woensdag 13/10: Feest van de grootouders

Om 14 u. In samenwerking met Mangoboom in Bloei en Le Manguier en Fleurs vieren we de dag van de grootouders. Het wordt een gezellige namiddag met muziek en video’s.  Het geknipte moment om je kleinkind mee naar De Kaai te nemen! Schrijf je zeker vooraf in, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Woensdag 20/10: CM infosessie vroegtijdige zorgplanning

Iedereen kan ernstig ziek worden. Weten jouw naasten wat jij belangrijk vindt als dit zou gebeuren? Welke keuzes je zou maken in bepaalde situaties? Daarover het gesprek aangaan is vroegtijdige zorgplanning. Tijdens deze infosessie hebben we het hierover en komt ook het praktische luik en mogelijke hulpverlening  aan bod. Gratis, schrijf je vooraf in.

 

Donderdag 21/10: Sportinitiatie OKRA: Mölkky

Samen met OKRA organiseren we elke 3de donderdag van de maand een sportinitiatie. Ditmaal hebben we het Scandinavische spel Mölkky voor jullie in petto! Zowel Jo als Margot  hebben er alvast erg veel zin in!

 

Maandag 25/10: Initiatie wiezen

Beginners en kampioenen: iedereen welkom op deze initiatie aangeboden door OKRA. We beginnen om 14u.

 

Woensdag 27/10: Bingo

Betty presenteert op onnavolgbare wijze bingo. Voor je eerste kaart betaal je €2,50, koffie en cake inbegrepen. Elke volgende kaart kost €0,50. We beginnen om 14 u.

Donderdag 28/10: Verjaardagsfeest

Een echte zomer hebben we niet gehad, maar toch zal de herfst wel volop in het land zijn tegen eind oktober. Dit vieren we met een waar heksenfeest voor de jarigen! Wees welkom, met of zonder heksenhoed vanaf 14u.