Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE MAAND OKTOBER

Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten gaan door in De Kaai en zijn gratis tenzij anders vermeld.

 

 

Cinékaai (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)


Maandelijks één of meerdere mooie, ontspannende films in De Kaai i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum. Kom alleen of samen met de (klein)kinderen genieten van een film in De Kaai!


Dinsdag 11/10, 14 uur: Loslopend wild
Dinsdag 11 oktober gaan we eens goed lachen, want we gaan kijken naar het zesde seizoen van Loslopend Wild. Dit is eenVlaamskomischtelevisieprogramma dat bestaat uit verschillende sketches waarin verschillende generaties vrouwen en mannen zich door het dagelijks leven proberen te slaan. De sketches focussen zich op de clichés en stereotypen van mannen en vrouwen.(Taal: Nederlands)


Dinsdag 25/10, 14 uur: Mijn beste vriendin, Anne Frank
Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. (Taal: Nederlands, Ondertitels: Frans)


Wekelijks: 


  • Maandagnamiddag na de maaltijd: gezelschapsspellen. Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub. ·
  • Elke woensdagnamiddag kan je met je kaartclub in De Kaai terecht. Maar ook als je geen groepje hebt om mee te kaarten, kan je komen en je aansluiten bij de andere clubs!

  • Vrijdag om 13.30 uur is Gio present voor een uurtje yoga. Deelname kost €4. 
  • Vrijdag om 14 uur: creatief atelier met Joël. Elke week knutselen we rond een ander thema. (niet op 14 oktober).


Tweewekelijks:· 


  • De gymlessen starten weer vanaf september! Op maandag 3 en 17 oktober om 13u30 zal de gymles doorgaan met Hamza. De gym is aangepast aan jullie tempo. Kom gerust eens proberen! We vragen €3,5 per les (volgens het systeem van een 10- beurtenkaart van het VGC Gold-aanbod. Vanaf september 2022 is de prijs voor een tienbeurten met vijf euro opgeslagen, deze bedraagt dus €35. Indien je nog een kaart hebt van €30 is deze nog geldig.). (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum)
  • Op maandag 17 oktober  om 14 uur nodigen we je uit voor ons teken– en schilderatelier met Daniël. Basismateriaal is beschikbaar.
  • Twee keer per maand gaan we ook wandelen. Op woensdag 7 september vertrekken we om 13.30 uur voor een wandeling, de bestemming is nog een verrassing. Op woensdag 21 september vertrekken we om 13.15 uur (stipt!) aan De Kaai en maken een wandeling in Gaasbeek (waarbij een bezoekje aan de crèmerie natuurlijk niet kan ontbreken). Zin om mee te wandelen? Geef een seintje!

 


Andere activiteiten:


Maandag 3 oktober, 13u30: Jaarmarkt Dilbeek
Op 3 oktober is het zover! Dan vindt de traditionele jaarmarkt plaats in Dilbeek. Het is de eerste maal sinds de uitbraak van Corona dat de jaarmarkt opnieuw plaatsvindt. Je kan er niet alleen genieten van de talrijke kraampjes, ook dierenliefhebbers komen uitgebreid aan hun trekken. We vertrekken om 13u30 hier aan De Kaai en nemen de bus naar het centrum van Dilbeek.


Dinsdag 4 oktober, 14 uur: Initiatie Rummikub
Wil je graag Rummikub spelen met andere Kaai-bezoekers maar ken je de regels niet? Dan is dit dé uitgelezen kans om op dinsdag 4 oktober naar De Kaai te komen, want we leggen de spelregels van Rummikub van begin tot het einde uit zodat jij vanaf nu elk spelletje wint ;-).

Donderdag 6 oktober, 14 uur: Initiatie Crossboccia
Crossboccia is een spel dat gebaseerd is op petanque. Het wordt gespeeld met ballen gemaakt van vaste stof en gevuld met plastieken korrels. Je kan er grenzeloos creatief mee zijn, of je nu in je woonkamer speelt, of buiten in de tuin, iedere plaats kan doorgaan voor een spelarena. Wil jij graag leren hoe je dit spelletje speelt? Kom dan zeker donderdag 6 oktober naar De Kaai!Donderdag 13 oktober: Zoete namiddag: Kosovo
Na de typische Berberse namiddag is het in oktober tijd voor een Kosovaarse namiddag. Onze sous-chef Imran is namelijk van Kosovo. Ze zal ons dan verwennen met heerlijke, zoete baklava. Deelnemen kost €4 (koffie inbegrepen). Ook de menu van ‘s middags is aangepast (köfte met brood).


Vrijdag 14 oktober: Generale repetitie 'Koko Manguier Slam'
De Mangoboom in bloei werkt aan een poëtische en muzikale voorstelling over overdracht en de kracht van vrouwen. Op vrijdag 14 oktober krijg je de kans om al een keer te genieten van de voorstelling, want ze gaan de generale repetitie opvoeren bij ons in De Kaai. De echte voorstelling zal plaatsvinden op zondag 16 oktober om 11u in de Muziekacademie van Anderlecht (Dapperheidsplein 7). Het is gratis, maar je moet reserveren. Neem contact op met congokalo@gmail.com voor meer informatie.


Dinsdag 18 oktober, 14 uur: Petanque/Crossboccia
Moest het weer het toelaten, gaan we buiten petanque spelen. Maar omdat we het weer niet kunnen voorspellen, hebben we vanaf nu een alternatief: Crossboccia. Dat kunnen we binnen spelen! Op donderdag 6 oktober leggen we jullie uit hoe je Crossboccia speelt. Dus kom op 18 oktober langs om het spel te spelen.


Woensdag 19 oktober, 14 uur: Betty’s betoverende bingo
Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty: meer hebben we niet nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (ijsje inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.


Donderdag 20 oktober, 14 uur: Infosessie ‘Het belang van sterke wachtwoorden’ van Neniu vzw (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)
Mary Ann van Neniu vzw komt in oktober voor de vierde keer uitleg geven over hoe je je veiliger en makkelijker op het internet kunt bewegen. Op donderdag 20 oktober komt ze meer uitleg geven over het belang en creëren van sterke wachtwoorden. Schrijf je dus zeker in! (Gratis)

  

Woensdag 26 oktober, 13u15: Wandeling

Op woensdag 26 oktober vertrekken we om 13.15 uur (stipt!) aan De Kaai en maken een wandeling in Gaasbeek (waarbij een bezoekje aan de crèmerie natuurlijk niet kan ontbreken). Zin om mee te wandelen? Geef een seintje! Donderdag 27 oktober, 14 uur: Verjaardagsfeest Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand oktober vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen…) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje, een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €3.