Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE MAAND SEPTEMBER

Van harte welkom!

De activiteiten gaan door in De Kaai en zijn gratis tenzij anders vermeld.

Cinékaai (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)


Maandelijks één of meerdere mooie, ontspannende films in De Kaai i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum. Kom alleen of samen met de (klein)kinderen genieten van een film in De Kaai!


Dinsdag 5 september, 14u: Het sacrament

Elk jaar komt de familie Heylen bijeen om de dood van moeder Heylen te herdenken. De bijeenkomst heeft plaats bij Natalie, die huishoudster is bij Deedee, de dorpspastoor. Aanvankelijk verloopt alles rimpelloos: de mis, het bezoek aan het kerkhof en dan aan tafel. Overvloedig eten en drinken doen de remmingen wegvallen en de spanningen, rancunes, frustraties en meningsverschillen komen aan de oppervlakte. Hugo Claus brengt dit allemaal met veel takt en raffinement en weet de personages ragfijn uit te tekenen in een volledig geloofwaardige en aangrijpende film. (Gesproken taal: Nederlands, ondertitels: Frans)


Dinsdag 19 september, 14u: Tori et Lokita

Tienermeisje Lokita en de jongere Tori zijn alleen van Afrika naar België gereisd. Ze zijn geen familie, maar de harde realiteit van het vluchtelingleven heeft hun samengebracht. Ze willen elkaar niet meer kwijt en proberen een leven op te bouwen als broer en zus. Maar een verblijfsvergunning krijgen blijkt moeilijk en ze lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen. Lokita houdt zich aan de leugen dat Tori haar broertje is en probeert papieren te krijgen, maar wordt ondertussen gedwongen te werken op de illegale arbeidsmarkt. Een film van de broers Dardenne. (Gesproken taal: Frans, ondertitels: Nederlands)

 


Wekelijks:


  • Maandag in de namiddag na de maaltijd: gezelschapsspelen. Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub.
  • Elke woensdagnamiddag kan je met je kaartclub in De Kaai terecht. Maar ook als je geen groepje hebt om mee te kaarten, kan je komen en je aansluiten bij de andere clubs!
  • Elke vrijdag om 13u30: creatief atelier. Gelieve je in te schrijven voor de creatieve ateliers zodat we weten hoeveel materiaal we moeten voorzien. Denk er ook aan om zelf wat materiaal mee te nemen zoals een schort, tafelbeschermer, potje voor water,… en vooral veel fantasie. 
  • Nieuw: Stoelyoga op woensdagvoormiddag

    Vanaf woensdag 13 september bieden we opnieuw yoga aan. Tien weken lang op woensdag nodigen we u om 11u uit voor een uurtje stoelyoga, gegeven door Aline Gielis. Afspraak in het bovenzaaltje van De Kaai. Deelnemen is gratis! Tweewekelijks: 


  • Op maandag 4 en 18 september om 10u30 zal de gymles doorgaan met Hamza. De gym is aangepast aan jullie tempo. Kom gerust eens proberen! We vragen €3,5 per les (volgens het systeem van een 10- beurtenkaart van het VGC Gold-aanbod (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum)

  • Op maandag 25 september om 14 uur nodigen we je uit voor ons teken– en schilderatelier met Daniël. Basismateriaal is beschikbaar.

     


Andere activiteiten:


Donderdag 7 september, 13u30: Museumbezoek ’Experience.brussels’ (gratis museum)

Weggestopt op het Koningsplein, de museawijk in Brussel, is experience.brussels je startpunt voor de (her)ontdekking van de vele facetten die Brussel te bieden heeft. Deze duidelijke, intrigerende tentoonstelling daagt jouw perceptie over Brussel uit en zet de verscheidene plaatsen, instellingen en persoonlijkheden in de kijker. Kom je mee op ontdekkingstocht? Want zelfs als je geboren bent in Brussel ga je nieuwe dingen ontdekken over de charme van kleine en grote buurten en de ervaring van Brussel!  We vertrekken hier aan De Kaai om 13u30 en nemen de bus en metro.


Dinsdag 12 en 26 september, 10u: Ochtendwandeling met Sien

Op 12 en 26 september trekken we er in de voormiddag op uit met Sien voor een wandeling en een gezellige babbel. Waar we naartoe gaan blijft nog even een verrassing.  


Dinsdag 12 september, 13u30: Jaarmarkt Anderlecht

De oudste jaarmarkt van Brussel is terug en wij gaan ze een bezoekje brengen! Kom mee genieten van de vele kraampjes en shows. We vertrekken hier in De Kaai om 13u30.


Donderdag 14 september, 9u: Blokken

Op donderdag 14 september gaan we de opnames van Blokken bijwonen. Die zullen plaatsvinden van 10u45 tot 13u45 in de studios van EMG Belgium op de Luchthavenlaan 22 te Vilvoorde. We vertrekken om 9u in De Kaai en nemen de bus naar het Zuidstation waar we de trein naar Vilvoorde nemen om 9u38. Na de opnames nemen we het openbaar vervoer terug naar De Kaai. Geef een seintje vóór vrijdag 8 september als je wil meegaan.


Maandag 18 september: Centrumraad, we luisteren naar jou!

Heeft u goede ideeën voor activiteiten die we in ons centrum kunnen organiseren? Mist u dat ene gerecht dat u heel graag eet op ons menu? Laat het ons weten via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00 of kom naar onze centrumraad op 18/9/2023 om 14 uur. Koffie en taart worden voorzien

 

Woensdag 20 september, 14u: Betty’s Betoverende Bingo

Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty: meer hebben we niet nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (lekkernij inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.  


Donderdag 21 september, 14u: Zoete namiddag ’Rwanda’

De zomer is voorbij dus we hernemen onze zoete namiddagen. Valentine is al een tijdje bij ons in De Kaai maar op 21 september zetten we alles in het teken van haar thuisland Rwanda. ‘s Middags bereidt ze voor ons een heerlijke lamsbrochette met groenten en rijst (€10,5) en in de namiddag doen we naar goede gewoonte een voorstelling van Rwanda én proeven we van een typisch dessert “gebakken banaan met vanille-ijs” met een drankje (€4). Murakaza neza!


Donderdag 26 september, 14u: Viking Kubb

Het is weer tijd voor een gezellig partijtje Viking Kubb. Het immer ontspannende spel waarbij je de houten blokken van je tegenstander omver moet gooien, maar let op voor de koning! Kom het samen met ons ontdekken in de tuin van De Kaai.  


Donderdag 28 september, 14u: Verjaardagsfeest 

Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand september vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen…) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje, een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €3,5.