Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE MAAND MEI

Van harte welkom!

De activiteiten gaan door in De Kaai en zijn gratis tenzij anders vermeld.

Cinékaai (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)


Dinsdag 7 mei, 14u: Eurosong 1974
Het Eurovisiesongfestival 1974 was het 19e Eurovisiesongfestival en vond plaats in 1974 (exact 50 jaar geleden!) in Brighton, Engeland. Hoewel de inzending van het Verenigd Koninkrijk in1973 op de derde plaats was geëindigd, organiseerde de BBC dit festival omdat Luxemburg, dat twee keer achter elkaar won, afzag van de organisatie. Van de 17 deelnemende landen won Zweden met het nummer Waterloo, uitgevoerd door ABBA.


Dinsdag 21 mei, 13u30: Daens
Daens is een epische, ontroerende en aangrijpende film over het leven van een priester in de negentiende eeuw en zijn verbeten strijd tegen de kerk en de burgerij om het ellendige lot van duizenden uitgebuite textielarbeiders te verbeteren. In zijn strijd tegen het onrecht en de onmenselijke arbeid botst hij op de gevestigde orde die Daens liever kwijt dan rijk is... Priester Daens richt teneinde raad een eigen partij op en wordt door het Vaticaan uit zijn priesterambt ontslagen. Dit historische verhaal werd op een indrukwekkende wijze verfilmd door Stijn Coninx met glansrollen van Jan Decleir en Antje de Boeck.(Gesproken taal: Nederlands, ondertitels: Frans)


Wekelijks:

•Maandag in de namiddag na de maaltijd: gezelschapsspelen. Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub.


• Elke woensdagnamiddag kan je met je kaartclub in De Kaai terecht. Maar ook als je geen groepje hebt om mee te kaarten, kan je komen en je aansluiten bij de andere clubs! OPGELET! WOENSDAG 8 MEI GEEN KAARTCLUB! DE KAAI SLUIT OM 14 uur


• Op donderdagnamiddag vanaf 14u komt een groepje kantklossen. Heb jij dit altijd willen leren of wil je graag gezellig meedoen? Kom dan zeker eens langs!


• Elke vrijdag om 13u30: creatief atelier. 


Tweewekelijks: 

• Op maandag 13 en 27 mei  om 10u30 zal de gymles doorgaan met Hamza. De gym is aangepast aan jullie tempo. Kom gerust eens proberen! We vragen €3,5 per les (volgens het systeem van een 10- beurtenkaart van het VGC Gold-aanbod (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum)


• Op maandag 13 en 27 mei om 14 uur nodigen we je uit voor ons teken– en schilderatelier met Daniël. Basismateriaal is beschikbaar.


Andere activiteiten:


Maandag 6 en dinsdag 14 mei om 13u30: Bezoek leerlingen kunsthumaniora Laken

Voor het vak mens en maatschappij vroegen de 14-jarigen van de Kunsthumaniora van Laken zich af hoe zij zich kunnen inzetten voor anderen in onze samenleving. Na een korte brainstorm, kwamen de leerlingen op het idee om een leuke namiddag, vol entertainment, te organiseren voor de bezoekers van De Kaai. Mis de kans niet om deze toekomstige kunstenaars aan het werk te zien! 

Maandag 06/05: Welkom bij de spectaculaire show van "KHB's Got Talent"! Van betoverende dansroutines, zang, tekenkunst tot ongelooflijke goocheltrucs, het podium van "KHB's Got Talent" is de plek waar ware kunstenaars schitteren. 

Dinsdag 14/05: Welkom in de betoverende wereld van Circus KHB, waar dromen tot leven komen. Laat de magie beginnen, want onder de sprankelende circustent wacht een wereld vol verwondering, spanning en buitengewone prestaties.


Dinsdag 7 en 21 mei, 10u: Ochtendwandeling met Sien

Met de vroege vogels trekken we er in de voormiddag op uit met Sien voor een wandeling en een gezellige babbel. Waar we naartoe gaan blijft nog even een verrassing. Doe alvast je wandelschoenen maar aan!  


Maandag 13 mei, 14u: Taart voor Moederdag

Zondag 12 mei is het Moederdag. Daarom nodigen we alle dames op maandag 13 mei om 14 uur uit voor een stukje taart met koffie. De mannen zijn ook welkom maar betalen €3,5.   


Woensdag 15 mei, 14u: Betty’s Betoverende Bingo

Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty: meer hebben we niet nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (lekkernij inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.   


Donderdag 16 mei, 14u: Zangnamiddag met Michel Arnoldi

Zanger Michel Arnoldi heb je misschien al zien schitteren tijdens de karaokenamiddagen in De Kaai, maar donderdag 16 mei zal hij jullie doen verbazen met een eigen show. Kom genieten en meezingen op liedjes van Elvis Presley en Johnny Hallyday of andere Rock ‘n Roll-artiesten.  


Dinsdag 21 mei, 19u: Lezing Riadh Bahri in de bib van Anderlecht

Riadh Bahri, journalist, schrijver, nieuwsanker en presentator bij VRT NWS komt naar de bib! Het ‘uit de kast komen’ ontlokte de nood aan Riadh Bahri om zijn persoonlijk verhaal te vertellen in het boek ‘Uit de kast, in de kast’ waar deze lezing op gebaseerd is. Zin om deze bij te wonen? Schrijf je in en kom met ons mee! We vertrekken in De Kaai om 19u.  


Donderdag 23 mei, 14u: Zoete namiddag ‘Roemenië’

We gaan in mei een culinaire reis maken naar Roemenië. Dit is het thuisland van onze nieuwe collega Angela. Zij zal in de namiddag zorgen voor prajitura kati, dit is een taart op basis van meringue en cacao. Haar moeder maakte dit dessert altijd voor Kerst. Deelnemen kost €4 (koffie of thee inbegrepen). Ook de menu van ‘s middags is aangepast: Roemeense kip met groentjes.  


Dinsdag 28 mei, 14u: Infosessie elektronisch stemmen (i.s.m. OKRA)

Tegenwoordig zijn de meeste stemhokjes uitgerust met een computer. Mary Ann van Neniu vzw zal samen met jullie oefenen hoe je elektronisch stemt. (De sessie is gratis en vindt plaats in het Nederlands en Frans).  


Woensdag 29 mei, 13u30: Bezoek Europees Parlement

Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement. Het bezoek is gratis en op eigen tempo met een multimediagids. Wil je er graag bij zijn? Laat dan zeker iets weten voor donderdag 16 mei, want iedereen moet individueel ingeschreven worden.  


Donderdag 30 mei, 14u: Verjaardagsfeest

Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand mei vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje, een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €3,5.

 

Zaterdag 1 juni: Zinneke Parade

De Zinneke Parade is een grote folkloristische, surrealistische en typisch Brusselse stoet die om de 2 jaar door de straten en lanen van Brussel trekt. De 13de editie van de stoet vindt plaats met als thema 'Plaizir'. Wil je mee genieten van dit spektakel? Schrijf je nu in en krijg een zitplaat op de VIP-ruimte op de Grote Markt! Zo kan je de Parade supergoed volgen! Praktische informatie volgt nog. Wil je ook een kijkje achter de schermen krijgen en te weten komen hoe er aan de stoet en de kostuums gewerkt wordt? Dan kan je op woensdag 22 mei om 14u een bezoek brengen aan het atelier op het Martin Lutherkingplein 1 (onderaan Vives).