Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE MAAND FEBRUARI

Van harte welkom!

De activiteiten gaan door in De Kaai en zijn gratis tenzij anders vermeld.

Cinékaai (i.s.m. OKRA Anderlecht-Centrum)


Dinsdag 13 februari, 14u: Intouchables

 Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliden moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongere uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. (Taal: Frans, ondertitels: Nederlands)

 

Dinsdag 27 februari, 13u30: West Side story

 West Side Story is een Amerikaanse musicalfilm uit 2021 onder regie van Steven Spielberg. De film is net als de gelijknamige productie uit 1961 een verfilming van de Broadwaymusical West Side Story (1957).  Het verhaal: De Jets en de Sharks zijn twee rivaliserende jeugdbendes uit New York met elk een andere etnische achtergrond. Tony behoorde ooit tot de Jets, terwijl Maria de zus is van Sharks-leider Bernardo. Ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes worden Tony en Maria verliefd op elkaar en beginnen ze aan een verboden romance. (Taal: Engels, ondertitels: Nederlands)

 

Wekelijks:


  • Maandag in de namiddag na de maaltijd: gezelschapsspelen. Het kan elke dag, maar op maandag in het bijzonder heten we je heel erg welkom voor een spelletje rummikub.
  • Elke woensdagnamiddag kan je met je kaartclub in De Kaai terecht. Maar ook als je geen groepje hebt om mee te kaarten, kan je komen en je aansluiten bij de andere clubs!
  • Op donderdagnamiddag vanaf 14u komt een groepje kantklossen. Heb jij dit altijd willen leren of wil je graag gezellig meedoen? Kom dan zeker eens langs!
  • Elke vrijdag om 13u30: creatief atelier. Gelieve je in te schrijven voor de creatieve ateliers zodat we weten hoeveel materiaal we moeten voorzien.


Tweewekelijks: 


  • Op maandag 5 en 19 februari om 10u30 zal de gymles doorgaan met Hamza. De gym is aangepast aan jullie tempo. Kom gerust eens proberen! We vragen €3,5 per les (volgens het systeem van een 10- beurtenkaart van het VGC Gold-aanbod (i.s.m. OKRA Anderlecht Centrum) ·

  • Op maandag 5 en 19 februari om 14 uur nodigen we je uit voor ons teken– en schilderatelier met Daniël. Basismateriaal is beschikbaar.

     

Andere activiteiten:


Maandag 5 februari, 14u: Lichtmispannenkoeken (i.s.m. Okra Anderlecht Centrum)

Maria-Lichtmis wordt 40 dagen na de geboorte van Jezus gevierd, op 2 februari. Traditioneel worden ter gelegenheid van deze dag pannenkoeken gebakken. De vorm en kleur van de pannenkoeken worden gezien als een verwijzing naar de zon en het licht. De traditie zegt dat wie met Lichtmis pannenkoeken eet een voorspoedig jaar zal hebben. Kom dus op maandag pannenkoeken eten, het zal je geluk in 2024 alleen maar ten goede komen ;-) Prijs: €4 (2 pannenkoeken met een bolletje ijs met koffie/thee)

 

Dinsdag 6 februari, 14u: Workshop ’positieve gezondheid’

Op dinsdag 6 februari om 14u komt er een gezondheidsconsulent van de CM langs die jullie zal laten kennismaken met ‘positieve gezondheid’. Ze zal een interessante workshop geven en gaat op zoek wat dit voor jou kan betekenen.

 

Donderdag 8 februari, 12u: Chinees Nieuwjaar

Het Chinees Nieuwjaar is een uitbundig feest waarop vuurwerk de lucht ingeknald wordt en rauwe vis op het menu staat. Wij vieren het op een manier à la De Kaai. Kom langs op donderdag 8 februari en geniet van de Chinese rundsreepjes met gestoomde groentjes en rijst.

 

Vrijdag 9 februari, 13u30: Bloemschikken

Guy komt elke dag eten in De Kaai. Maar hij is ook een echte meester in het bloemschikken! En dat komt hij met jullie delen op vrijdag 9 februari. Samen gaan we aan de slag om de mooiste bloemcreaties te maken. Breng zelf je pot mee waarin je je creatie wil maken. Voor het schuim en de bloemen zorgen wij. We vragen een bijdrage van €6 voor de bloemen. Inschrijven voor 5 februari gewenst!


Maandag 12 februari, 10u: Dagje shoppen in Ninove

Op maandag 12 februari verplaatsen we ons naar Ninove. Heb jij zin om samen naar de winkels van het Ninia shoppingcenter te gaan en eens door het centrum te wandelen? Dan ben je meer dan welkom om mee te gaan. We verzamelen in De Kaai en vertrekken om 10u met de bus. Lunchen doen we samen in de Ninia.  


Dinsdag 13 en 27 februari, 10u: Ochtendwandeling met Sien

Met de vroege vogels trekken we er in de voormiddag op uit met Sien voor een wandeling en een gezellige babbel. Waar we naartoe gaan blijft nog even een verrassing. Doe alvast je wandelschoenen maar aan!


Woensdag 14 februari, 14u: Valentijnstaart

Echte liefde gaat door de maag. Kom lekker knus en romantisch taart eten met de andere Kaai-bezoekers. Prijs: €3,5 (taart met koffie/thee)

 

Donderdag 15 februari, 14u: Mocktails maken

‘Tournée Minérale’ blaast in 2024 zeven kaarsjes uit! De campagne van VAD/De Druglijn roept opnieuw iedereen op om in februari - voor het eerst of opnieuw - een maand lang geen alcohol te drinken. Tijdens de workshop Mocktails Maken bereid je samen met ons lekkere, gezonde alcoholvrije cocktails die makkelijk te bereiden zijn. We maken drie verschillende mocktails, de beste van de drie komt op onze kaart! (€3 voor deelname)


Dinsdag 20 februari, 14u: Karaoke

Of je nu super goed kan zingen of zo valst zingt als een kraai, dat maakt voor ons niet uit! Zing uit volle borst met ons mee op bekende en minder bekende liedjes. Wij kunnen bijna alle liedjes afspelen.

 

Woensdag 21 februari, 14u: Betty’s Betoverende Bingo

Speelkaarten, balletjes met cijfers en de deskundige leiding van Betty: meer hebben we niet nodig voor een middag spelplezier! €2,50 voor je eerste Bingokaart (lekkernij inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.


Donderdag 22 februari, 14u: Zoete Namiddag ’Marokko’

Na de geslaagde Brusselse namiddag van Vincent is het in februari tijd voor een Marokkaanse namiddag. Soukayna zal in de namiddag zorgen voor Marokkaanse pannenkoeken. Deelnemen kost €4 (koffie of thee inbegrepen). Ook de menu van ‘s middags is aangepast aan het Marokkaanse thema: Marokkaanse lamsbout met groentekrans.


Woensdag 28 februari, 9u: naar de woensdagmarkt van Dilbeek

Ga jij graag eens naar de markt van Dilbeek? Dan is dit het perfecte moment om alle leuke kraampjes eens af te gaan samen met ons. We vertrekken om 9u van uit De Kaai en nemen de bus richting Dilbeek aan de halte Réne henry. Tegen het middagmaal zijn we terug in De Kaai.  


Donderdag 29 februari, 14u: Verjaardagsfeest 

Hiep… hiep… hoeraaaaa! Er is er eentje jarig. Ook in de maand februari vieren we de verjaardagen in De Kaai. Alle jarigen (en eigenlijk iedereen…) nodigen we van harte uit om samen te vieren. Voor de jarigen is er zoals gewoonlijk een cadeautje, een glaasje en een stukje taart. Taart en koffie voor de niet-jarigen kost €3,5.