Activiteiten


Schrijf je vooraf in via info@dekaaivzw.be of 02/705.14.00. Van harte welkom!

De activiteiten zijn gratis tenzij anders vermeld.

 

Dinsdag 01/02: centrumraad

Het is alweer de 3de keer dat we jullie graag bij elkaar brengen om na te denken over ons lokaal dienstencentrum en sociaal restaurant. Waarom kom jij en wat heb je graag? Wat kan er beter? Heb je een idee of voorstel?

 

Woensdag 2/02

om 13u30: Wandeling stripmuren in Brussel

We trekken nog eens de stad in! Opnieuw bezichtigen we enkele mooie stripmuren, maar we maken een andere tour dan tijdens de zeer geslaagde wandeling in november. We vertrekken aan De Kaai en nemen het openbaar vervoer tot de Hoogstraat, daarna wandelen we 4 km tot het Sint-Katelijneplein. Vergeet je vervoersbewijs niet!

 


Vrijdag 4, 11, 18 en 25/02 en 04/03 van 13u30-14u30: Yoga

Gio geeft elke vrijdag van 13u30 tot 14u30 yogales voor €3, per les te betalen.


Vrijdag 04/02 en 11/02 vanaf 14u30: Creatief atelier: valentijnsbriefjes

Heb jij iemand speciaal die je graag een boodschap wil geven op Valentijn? Een goede vriend, een partner of misschien iemand van het personeel? Het kan allemaal! Wij gaan leuke brieven knutselen en schrijven om deze in De Kaai op Valentijnsdag uit te delen. Ondertussen gaan we De Kaai helemaal versieren in thema. Wees welkom!


Maandag 04/02 en 11/02: van 13u30 tot 14u30: Gymnastiek

In Hamza’s professionele, plezierige en aan jou aangepaste lessen is nog steeds een plaatsje vrij! Je kan meedoen door een 10-beurtenkaart te kopen van VGC voor €30, verkrijgbaar in De Kaai.


Speel je graag Rummikub, Dixit, Scrabble of vind je met de kaarten spelen toch leuker? Wij hebben deze spelletjes allemaal! Je kan op elk moment gezelschapspelletjes komen spelen maar dit doen we in elk geval op maandag na de maaltijd.


dinsdag 08/02 om 14u: Film: Sprakeloos

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt  ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts  een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder

verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van
zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten. (Nederlands gesproken, Franse ondertitels).

 

Donderdag 10/02 om 14u:  Zoete namiddag

Ben jij ook benieuwd naar de verschillende culturen in onze keuken? Vanaf nu gaan we elke maand iemand nieuw in de kijker zetten. De menu wordt een dag aangepast aan een ander land. Hierna doen we een zoete namiddag. Op 10/02 staat Latifa in de kijker. Iedereen is welkom om heerlijke Marokkaanse thee en gebakjes te komen eten. Dat wordt smullen!  We vragen €3 voor een lekkere namiddag!

 

Maandag 14/02 om 14u: Kaaibabbel: Liefde en vriendschap op latere leeftijd

Op 14 februari gaat onze derde Kaaibabbel door.

Door de corona-crisis werden we allemaal in ons kot gedreven. Het was niet makkelijk om vrienden te ontmoeten en in contact te blijven. Voor mensen die net alleen gevallen waren was het extra hard. Hoe beleef jij vriendschap of liefde? Met ondersteuning van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg biedt LDC De Kaai je de kans om in een klein groepje op verhaal te komen. Iedereen kan zijn verhaal kwijt, maar tijdens deze babbel leggen we in de maand van Valentijn de nadruk op vriendschap en liefde.

 

Woensdag 16/02 om 14u: Bingo

Plezier verzekerd!  €2,50 voor je eerste Bingokaart (cake inbegrepen) en €0,50 voor elke volgende kaart.


Dinsdag 22/02 om 14u: Film: Expo 58

Kijk door de ogen van filmmakers die met beide benen in hun tijd staan en rapporteren vanuit hun fascinatie van toen. In Expo 58 staat het Atomium centraal, het is het symbool van de nieuwe “atoomtijd”. We gaan verschillende documentaires en reportages kijken. Een namiddag vol nostalgie!

 

Donderdag 24/02 vanaf 14u: Verjaardagsfeest

Verkleed jij je graag? Dan mag jij je vandaag helemaal uitleven! Wie in februari geboren is krijgt vandaag  een verrassing en gratis koffie met taart. Anderen betalen hiervoor €2,50. We zetten de jarigen samen in de bloemetjes!

 

Woensdag 02/03 Museumbezoek: BELvue

Het Belle Vue museum gaat over België en zijn geschiedenis. Het bevindt zich in het koninklijk paleis van Brussel. Op 2/03 gaan we hier een kijkje nemen, de ingang is gratis! We vertrekken om 13u30 aan De Kaai