Over Ons


Voor vragen/afspraken of reservaties:  bel op 02 705 14 00 of stuur een mail naar info@dekaaivzw.be. 

We zijn elke werkdag open van 8u30 tot 16u30. 

De Kaai vzw is een lokaal dienstencentrum. Het is een ontmoetingsplaats in jouw buurt. Het is open voor elke oudere en andere buurtbewoners met een nood aan zorg. Op die manier helpt De Kaai mensen om langer en kwaliteitsvoller zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarnaast is De Kaai de perfecte plaats om buurtbewoners te leren kennen en sociale contacten op te bouwen  en te verstevigen.


Meer informatie over de taak van een dienstencentrum?  Klik op deze link.  De Kaai vzw is  erkend als plaatselijk initiatief voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Via haar restaurant  werkt ze rond  socioprofessionele inschakeling. Meer informatie  hierover kan je vinden op de website van de  Federatie van Brusselse inschakelingsondernemingen.

Wie komt er naar De Kaai ?

In De Kaai is iedereen welkom. In het bijzonder zijn we er voor ouderen en zorgbehoevenden uit de buurt.    Er is extra aandacht voor personen met een beginnende zorgsituatite. Dit zijn vaak personen die: alleen zijn en zich soms eenzaam voelen, hulp kunnen gebruiken bij de boodschappen, het koken, het invullen van papieren, …, zich moeilijk kunnen verplaatsen, een klein pensioen hebben en moeilijk rondkomen....


Soms krijgt het dienstencentrum  bezoek van andere kwetsbare mensen.  Zoals:

- mensen met een lichamelijke handicap

- mensen met geestelijke problemen

- mensen met een laag inkomen

- mensen met een slechte of geen huisvesting


Waarvoor kan ik in De Kaai terecht?

Warme maaltijd

Je kan bij ons middag lekker eten. Kijk in het menublad over ons restaurant voor meer info. Kan je je niet meer naar de Kaai verplaatsen en woon je in de buurt? Dan brengen we de maaltijd met de glimlach bij je thuis. 


Cafetaria

Kom langs voor een gezellige babbel en een drankje. Er zijn gezelsschapsspelen en een biljart. Of kom gezellig iets drinken op ons mooie terras. 


Bibliotheek

Lees Het Laatste Nieuws, De Standaard, Brussel Deze Week of een van onze tijdschriften. Of kies een boek uit onze zwerfbibliotheek.


Medische pedicure

Verzorg bij ons je voeten bij Katelijne (enkel op afspraak).


Kapster

Laat je haren knippen in De Kaai bij kapster Christina (enkel op afspraak). 


Sociaal Vervoer i.s.m. De Welvaartkapoen

Moeite om in het ziekenhuis of bij de dokter te geraken? Wij bieden sociaal vervoer aan voor de mensen uit onze buurt tegen kostprijs (Reserveren (ruim vooraf) verplicht). 


Huisbezoeken

De Kaai is er voor iedereen! Ook voor zieken, alleenstaanden, eenzamen. Ken jij iemand? Laat het ons weten en we brengen een bezoekje.


Klusjesdienst

Lekkende kraan? Los stopcontact? Behangen of schilderen? Laat het ons weten en we sturen een klusjesman.

 

Gratis internet & helpdesk computer/smartphone

Loopt er iets niet zoals het hoort met één van je toestellen? We helpen je graag verder na afspraak! 


Beweging nodig?

Vanaf september '23 is er in De Kaai elke dinsdagvoormiddag van 10u30 tot 11u30 seniorengym.


Groepsactiviteit

Regelmatig zijn er informatieve activiteiten in De Kaai of daarbuiten. Of we gaan naar een voorstelling, een dansfeest… Op de hoogte blijven? Kijk in onze kalender!


Informatie?

Een vraag? Een probleem waar je mee zit? Een vuilniszak of een postzegel kopen? Begrijp je die moeilijke papieren niet zo goed? Kom langs en we helpen je verder!